Een nieuwe yogamat?

1024 953 Yogatijd
  • 1
yogamat met extra grip Gaiam

Downward Facing Dog zonder dat je handen wegglijden!

Hi Yogi’s,

Het fijne van yoga is dat je eigenlijk niets nodig hebt om het te beoefenen. ‘Bijna’ niets, want een goede yogamat maakt het wel een stuk makkelijker. Yoga jij nog op een goedkoop dun matje en voel je je gewrichten er doorheen? Of glijden je handen steeds weg in Downward Facing Dog? (Heel irritant!) Denk er dan eens over na om een professionele yogamat te kopen. Echt, je hebt er jaaaaarenlang plezier van!

Een goede keuze

Ik help je graag kiezen en daarom licht ik deze week een nieuwe yogamat uit! Ik mocht voor Gaiam hun nieuwe professionele yogamat testen! Mijn nieuwe exemplaar is: de Gaiam Studio Select Dry-Grip in hip paars. (Heb je een hekel aan paars? Gelukkig is hij er ook in het zwart!)

De meeste professionele matten zijn er in standaard kleuren, maar het leuke van Gaiam vind ik de mooie prints. Die maken de mat echt speciaal! Dit hebben ze trouwens op bijna alle matten, ook in de lagere prijscategorie. Op dit exemplaar staat een mooie glanzende bloem geprint, heel subtiel.

“Glijden jouw handen vaak weg in downward facing dog? Dan is dit jouw nieuwe mat!”

De mat is 5mm dik en van zware kwaliteit dus geeft extra demping op harde vloeren. De toplaag heeft een stroeve coating waardoor je extra veel grip hebt en dit lijkt wel meer te worden als je warm wordt en gaat zweten. Wat wel een ding is dat je op deze mat snel afdrukken ziet. Bijvoorbeeld in Balasana, childspose met je hoofd rustend op de mat. Maar gelukkig heb je daar gewoon mat spray voor en daarna is je mat weer als nieuw!

nieuwe yogamat met extra grip kiezen

Stoere yogamat met mooie grafische bloemprint.

Oh en nog een pluspunt: de mat is duurzaam geproduceerd. Heel fijn idee als jij lekker zen zit te doen op je mat 😉

Mocht je vragen hebben over het kiezen van een nieuwe yogamat, let me know!

Namasté Kelly ♥